Smartlog v3 » PowerMeSaurus » VORE ØJNE VIL ALDRIG SPLINTRES
Opret egen blog | Næste blog »

PowerMeSaurus

- leftover letters of a righthanded guy ( Jes Folden Hyldig )

VORE ØJNE VIL ALDRIG SPLINTRES

29. Nov 2009 13:23, PowerMeSaurus

Solen skinner mildt. Det er vinter. Og på en måde forkert. Jeg er født og opvokset et sted, hvor himlen er høj og lyset om vinteren skærende klart og blegt. Det bløder farverne ud, så de drypper ned. Forsvinder i landskaber, små dråber med regnbuehinde, så al nuance opsuges af mørkebrune marker og tagrender af zink. Der er stille. Kun en dis eller sne kunne gøre dette landskab blegere. Det er her, langs disse marker, jeg vandrer, når nogen siger ordet, 'frost'. Jeg kan mærke, hvordan det knitrer i jorden, og markernes harvede furer bliver hærdede og destillerer små skarpslebne tårer af granit.

For enden af nedløbsrør, omgivet af hvidt stakit - og urtehaver - klynger de små huse sig til jordkloden. Trykker sig flade imod en verden fuld af mangel på indhold. Ikke engang store borge og fæstninger ville kunne knejse overbevisende her. Byer ville opløses - trykke sig i nul - i forgæves forsøg på at blive ét med intet.

Alligevel bor her mennesker. Ikke uden en vis stolthed, tænker jeg på, at jeg er barn af disse beboere af intetheden. Mennesker, der kan leve og overleve tomrummet. I mig bærer jeg en del af deres tomhed. Med den, vil jeg vil kunne stirre op i stjernerne, imod rummets uendelighed, uden frygt og undren.

Og når rumskibene engang skal sendes ud på lange, intergalaktiske rejser, er det os, de vil spørge. Børn af intetheden. Kun vi vil kunne udholde mørket mellem stjernerne. Eller en fremmed himmel - bleg, klar og uden farver.

Arkiv